Elektrik Faturasından Nasıl Tasarruf Edilir?

Elektrik Faturasından Nasıl Tasarruf Edilir?
Elektrik Faturasından Nasıl Tasarruf Edilir? 

Gelirimizin bir çok bölümü aylık temel ihtiyaç ve yaşam koşulları için harcanırken önemli bir kısımda faturalar için kullanılmaktadır. Fiyat artışları, aniden çıkan zorunlu masraflar ve harcamalar bazen bütçemize uymayıp bize sürpriz yapabiliyor. Her alanda tasarruf mümkün olmadığından faturalardan özellikle de elektrik faturasından tasarruf etmek mümkün. 
Ampullerin kullanılmayan alanda açık kalması gereksiz enerji tüketimi ve gereksiz fatura artışına neden olacaktır.
 
Aydınlatmaya ihtiyaç duyulmayan odalarda veya evinizin herhangi bir bölgesinde gereksiz ampulleri kapatarak ay içinde faturanızda önemli ölçüde tasarruf ettiğinizi görebilirsiniz. Günlük 5 dakika gereksiz yere yanacak olan bir ampulün ayda 150 dakika yani yılda 30 saat kadar bir zamana denk gelmektedir. Buda önemli bir zaman dilimidir ve gün içinde bulunmadığınız ortamda yanan ışığın faturanıza oldukça zararı olacaktır.

Beyaz eşya satın alırken düşük enerjili üretimleri tercih edebilirsiniz. G sınıfı ev aletleri enerji tasarrufu sağlamayanlar grubundadır. En iyi enerji tasarrufu sağlayan A+++ ve A++ sınıflarıdır. Bütçenize göre A+++, A++, A+, A ve B sınıflarını tercih edebilirsiniz.

Kullanılmayan Elektronik Ürünleri Prizden Çıkarmak Tasarruf Sağlar Mı? 

Kullanılmayan fişlerin pirimden çekilmesi de oldukça önemlidir. Kapalı ve kullanılmayan bir fişin bile prizde kalması yıllık %8 oranında elektrik tüketmektedir. Mesela kapalı olan bir televizyon ve çaycının elektrik tükettiğini biliyor muydunuz? Fişi takılı olan tüm elektronik ürünlerin kullanıldığı haline göre %2 oranında elektrik harcar. Telefonların şarjı tamamlandıktan sonra prizden çekmek hem telefonunuzun ömrü hem de elektrik tasarrufu açısından önemlidir.
 
Tek başına bu bir şey ifade etmiyormuş gibi görünse de biriktiğinde ay sonunda faturaya gereksiz olarak yansıyacaktır. Prize takılı olup da elektrik üretmeyen prizleri almakta bir diğer seçenek olabilir. Bu prizler çalışmadığı sürece elektrik tüketmezler.
 
Elektrik Tasarrufu

Ampul Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? 

Ampul kullanımı elektrik tasarrufu açısından önemli bir konudur. LED ampuller klasik ampullere göre %80 oranında daha az enerjiyle çalışır. Ayrıca klasik ampuller ürettikleri ışık seviyesinin daha düşük watt ile üretebilmeleri enerji tasarrufu sağlar. LED ampullerin tercih etmeniz durumunda aynı zamanda en az 10 yıl başka bir ampule ihtiyaç duymayacağınızı gösterir. LED aydınlatmaların yanı sıra bahçe ve balkon gibi alanlarda güneş enerjili lambaları tercih etmekte elektrik tüketimini azaltmaya yardımcı olacaktır. 

Güneş Enerjisinden Faydalanmanın Avantajları Nelerdir?

Güneş, dünyaya yılda yaklaşık 174000 TW enerji göndermektedir. Bu rakam insanların bir yılda harcadığından yaklaşık 12000 kat daha fazladır. Bu sınırsız kaynaktan faydalanmak oldukça mantıklıdır. Maliyetinin en az %80 kadar az olması da güneş enerjili sistemleri son yıllarda oldukça yaygın hale getirmiştir. 

Güneş enerjisi çevresel olarak temiz bir birincil enerji kaynağıdır. Dünyaya yayılan  güneş enerjisi insan sağlığını tehdit etmez ve yenilebilir kirletme oluşturmayan eşsiz bir kaynaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.