Tommatech Güneş Paneli Sistemleri

Tommatech Güneş Paneli Sistemleri
Tommatech Güneş Paneli Sistemleri
Tommatech güneş panelleri, solar enerjiden yararlanmak isteyenlerin en çok tercih ettiği markalardan biri. Üstün Alman teknolojisine sahip panellerin birçok özelliği olsa da, dikkat çeken özelliği düşük güneşte bile yüksek verimlilik sunması. Şebeke dışı veya şebeke içi sistemlerde kullanılabilen Tommatech panelleri ile yenilebilir enerjide elektrik üretim verimliliğini en üst düzeye çıkarmanız mümkün.
 
Güneş panellerinde kalite: Tommatech
Tommatech Türkiye ile enerji tüketiminizi yeniden tasarlamak ve planlamak için hemen harekete geçebilir, yenilenebilir enerjinin sunduğu avantajlardan yararlanmaya başlayabilirsiniz. Hem enerji tasarrufu elde etmek hem de doğayı korumak açısından fosil yakıt tüketimini azaltmak için solar paneller giderek yaygınlaşıyor. Artan popülariteye uyum sağlayarak enerji maliyetleri karşısında avantajlı bir konuma geçmeniz mümkün. Üstelik şebeke satışlı sistemlerde üretilen elektrik enerji satış yapılarak ek gelir elde edilir.
 
 
Tommatech panel özellikleri nelerdir?
Eviniz veya işletmeniz için ihtiyacınız solar panelin özeliklerini bilmeniz gerekir. En uygun panele yatırım yapmanız, solar sistemden elde edeceğiniz verimlilik açısından önemlidir. Ayrıca kurulan panelin sorunsuz bir şekilde çalışması ve hemen her hava şartına karşı dayanıklı olması, ön planda tutmanız gereken bazı özellikler.
 
Yüksek dayanım gücüne sahiptir
Tommatech solar paneller, hem kurumsal işletmeler hem de evinde solar panellerden yararlanmak isteyenler için en doğru seçeneklerden biri. Örneğin, ülkemizde kış şartlarının sert geçtiği alanlarda da kurulumu mümkündür. Özellikle rüzgar hızının süratli olduğu Ege ve Akdeniz gibi bölgelerimizde dayanımı yüksek solar panellere ihtiyaç var. Tommatech Türkiye tarafından Alman teknolojisine uygun imal edilen paneller, 2400 PA rüzgar gücüne karşı dayanıklılık gösterir.
 
Kar yağışının fazla olduğu ve bu nedenle de solar panel üzerine binecek kar yükü de panele zarar verebilir. Bu zararı en aza indirmek için kış döneminde panelin kurulum açısını eğimli konuma getirmek en iyi çözüm. Ancak bazı kurulum bölgelerinde bunu yapmak mümkün olmaz. Bu nedenle, dayanım gücüne gör doğru paneli seçmeniz gerekir. Tommatech 5400 PA kar yüküne dayanabilecek formata sahiptir. Bu özelliği, kışın sert geçtiği dönemde panellerin zarar görmesini engeller.
 
Panel verimliliği açısından bir lider
Tommatech panellerinin verimliliği en süt düzeyde. Bu nedenle yüksek enerji gücü çıkışlarını garanti eden bir markadır. Bunun diğer bir anlamıysa bulutlu veya düşük gün ışığının olduğu saat dilimlerinde bile en iyi performansı sunar. Özellikle güneşli gün sayısının az olduğu yerlerde dahi Tommatech solar paneller, enerjiden tasarruf etmenizi sağlayacak kadar enerji üretmenize yardımcı olur.
 
Bakımı en kolay solar panel sistemidir
Solar panel sisteminin bakımları verimlilik açısından önemlidir. Panel sistemin üzerinin tozlanması halinde güneş fotonlarından yararlanma verimliliği en aza iner. Üstelik gelen güneş ışınlarını daha fazla geri yansıtır. Bu da, verimliliği azaltır. Bunun önünü alan panel sayısı oldukça azdır. Tommatech özel filtrasyon sistemine sahip solar panellerinden biri. Bu sayede, panellerin kirlenmesinin önüne geçer. Bunu kendi kendini temizleyen cam bölme sayesinde gerçekleştirir. Ayrıca bu camın diğer bir özelliği de yansımayı engellemesi. Böylece panele ulaşan güneş ışınlarının büyük bir bölümü enerjiye çevrilir.
 
Tommatech inverter, güneş panellerindeki enerjiyi kullanabilir akıma çevirmek için yüksek verimlilik sağlayan bir teknolojiye sahip. Dönüştürücü sistemlerinin genel özellikleri arasında IP66 koruma, uzaktan izleme modülleri ve yüksek voltaj aralığı yer alıyor. Ayrıca ihtiyaca göre enerji depolama çözümleri sunan modelleri de söz konusu. Trio Hybrid, Trio Plus ve Trio Atom gibi ileri teknolojiye sahip modeller var.
 
 
Half Cut güneş panelleri hakkında bilgi
 
Mikro çatlağa dayanıklı yapı
Solar panel sistemlerinde Tommatech panel çeşitleri için en iyi alternatifler arasında Half Cut hücre teknolojisiyle üretilen solar paneller yer alıyor. Bu panellerin de en önemli özelliği kesikli hücre teknolojisiyle gölgelenmeden daha az etkilenmektedir. Ayrıca dayanıklı olması ve sağladığı verimlilikte önemli özelliklerindendir. Kar yükü ve rüzgar basıncına karşı mikro kırılmaları önceleyici cama sahip. Buda, güneş paneli sistemin ömrünü uzatan bir nokta.
 
Yüksek verimlilik sağlayan paneller 
Half Cut panelleri tüm solar sistemlerde kullanılabilir. Yüksek verimlilikle çalışan inverter ile daha üstün bir performans sunar. Genel olarak on grid inverter sistemleri ile entegre edilerek üstün performansın desteklenmesi sağlanır. Bunlar Tommatech İnverter, Huawei İnverter, Goodwe İnverter, Deye İnverter, Linetech İnverter, Victron İnverter, SolaX İnverter, Fronius İnverter, Growatt İnverter, Sungrow İnverter, SMA İnverter, Solarkol İnverter vb. dir.
 
Hem şebeke satışlı hem de şebeke satılı yapılmayan solar kurulumu sistemlerinde kullanımı mümkün. Ayrıca son dönemde popülerleşen Çatı Cephe Kurulumu Elektrik Satışlı Sistemler için de Half Cut panel sistemleri en uygun modüllere sahip.
 
PID free etkisi
Bilindiği gibi solar panellerin yaşadığı tozlanma, çamur ve benzeri kirlerden dolayı üretim değerlerinde düşüş eğilimi içerisine girer. Buna basit anlamda PID etkisi denir. Bu etkiyi en aza indirmek için iyi bir panel teknolojisine ihtiyaç var. Half Cut, bu konuda en iyi performansı sunan güneş panelleri üreten hücreler arasında. PID free özelliğine sahip panellerinin kullanım ömrü 30 yıl.
 
Sonuç olarak, doğru güneş paneli seçimi ile enerji tasarrufu yapmanız mümkün. Bu konuda öne çıkan Tommatech, Half Cut teknolojisi açısından en iyi iki güneş paneli üreticilerindendir.

Detaylı Bilgi İçin
Bize Ulaşın.



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.