Tarımsal Sulamada Güneş Enerjisinin Faydaları Nelerdir?

Tarımsal Sulamada Güneş Enerjisinin Faydaları Nelerdir?
Tarımsal Sulamada Güneş Enerjisinin Faydaları Nelerdir?
 
Günümüzde artan vergiler çoğu vatandaşı olumsuz yönde etkilese de en çok darbe alan kesim hiç şüphesiz çiftçilerimizdir. Azalan su kaynakları su fiyatlarının artmasına ve su kullanımının kısıtlanması olarak karşımıza çıkıyor. Bu da mahsulün gereğinden az sulanarak daha verimsiz ürünler yetişmesine neden oluyor. Bu sorun devamında mahsulün kalitesini ve fiyatlarını en derinden etkiliyor. Tarımsal sulamada güneş enerjisini kullanarak basit ve avantajlı bir yol ile bu duruma çözüm sunulmaktadır. Kullanılan su eğer durumu uygun ise yer altına salınan su motoru ile suya para ödemeden yer altı kaynaklarından direkt kullanılabilmektedir.
 
Su motorunun enerjisini ise gündüz vakti tamamen güneşten karşılayarak masrafsız bir sulama çalışması yapmak mümkündür. Burada kullanacak ekipmanlar ise tamamen çiftçinin ihtiyacına göre değişkenlik göstermektedir. İhtiyaca göre su motoru belirlenerek bu su motorunu çalıştıracak güneş enerjili pompa sürücüsü ve bu sürücüyü destekleyecek yeteri kadar güneş paneli ile bir sistem tasarlanabilir. Bu sistem güneş olduğu sürece kesintisiz olarak mahsulü sulamaya olanak sağlayan bir sistemdir.
 
Güneş Paneli Kategorisi 

Ne kadar ilk başta yatırım maliyeti yüksek gibi görünse de sürekli artan ve artmaya devam edecek elektrik faturalarına ve azalan su kaynaklarına tarımsal sulamada en mantıklı çözümlerden birisi olarak güneş enerjisi karşımıza çıkmaktadır. Kullanılacak ekipmanların kalitesi çözümün sürekliliği için çok önemlidir. Günümüz teknolojisi 25-30 yılın sonunda %80’e varan performans garantileri sunan güneş panelleri ve ömrü 5-10 yıla kadar çıkan oldukça kaliteli solar pompa sürücüleri ile gözünüz arkada kalmayacak şekilde yatırım yapma imkânı sağlamaktadır.
 
Tarımsal sulamada güneş enerjisi kullanımı ne kadar ekonomik bir yatırım gibi gözükse de gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya bırakmamıza yardımcı olacak bir teknolojidir. Tarımsal sulamada güneş enerjisi kullanımı, iklim değişikliğine ve kuraklığa sebep olan günümüz teknolojilerinin tamamen karşıtı olan güneş enerjisi teknolojisine en hızlı şekilde ayak uydurarak bütün dünyadaki enerji rekabetinde ülkemiz adına yapabileceğimiz yardımlardan biridir. Biz de Enerjievi ailesi olarak tecrübeli kadromuz ile güneş enerjisi konusunda mühendislik çalışmaları yaparak elimizden gelen he türlü desteği vermek için her zaman çiftçilerimizin yanındayız.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.