Solar Konnektör Nedir?

Solar Konnektör Nedir?
Solar panel sistemleri sadece güneş panellerinden oluşan ve güneş enerjisini doğrudan alıp ev içi sisteme aktaran basit yapılı bir modülü ifade etmez. Pek çok ayrı modülle desteklenen sistem yüksek verimlilikle çalışacak şekilde kurulumu yapılır. Şebeke içi veya şebeke dışı sistemlerin birbirinden ayrı kurulum mekanizmaları vardır. Ayrıca ihtiyaca göre depolama sistemleri de sisteme entegre edilmesi gereken bir diğer önemli parçadır. Ancak bu parçaların da uyumlu ve verimli çalışmasını sağlayan ana modül solar konnektör sistemidir. Konnektör sayesinde sistemin daha verimli ve hızlı çalışması sağlanır.
 

Solar konnektör neden kullanılır?

Bu sistem genel olarak kurulum aşamasında sistemin birbirine entegresi ve seri bağlama sürecinde maliyetleri en aza indirmenin bir yolunu sunar. Ayrıca yine konektör sayesinde kurulumdan önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlanır. Bu sistemin verimli olması için UV yalıtıma sahip olmasının önemi büyük. Ayrıca su yalıtımı olası, paslanmaz ve deforme olmayan kalitede olması gerekir. Ozondan etkilenmeyen yapısı ile sistemin uzun süre verimli şekilde kullanılmasına imkan tanır.
 

Yüksek ısılara dayanıklı parçadır

Solar konnektör sistemi yüksek ısılarda bile performans kaybı yaşamaz. Böylece solar panelin verimlilik kaybı yaşamasının önüne geçilir. İleri düzey bağlantı sistemi olarak bilinen konnektör ile solar bağlantılar en iyi şekilde yapılır. Erkek ve dışı şeklinde ayrılan sistem çürümeye karşı dayanıklı olduğundan dolayı solar bağlantıların uzun bir süre görevini yerine getirmesini destekler. Sisteminizden elde etmek istediğiniz verimliliğe göre en iyi konnektör sistemlerinden faydalanmanız gerekir. Sisteme entegre edilecek kalitesiz konnektör, verimliliği en aza indirir ve yüksek ısılarda sistem çalışması riskli bir hale gelir.
 

Solar konnektör kullanmamanız halinde nelerle karşılaşırsınız?

Sistem için önemli bir parçayı ifade eden konnektörün kullanılmadığını düşündüğümüz zaman ortaya çıkacak bazı senaryolar vardır. Bunlar hakkında fikir sahibi olduğunuzda nasıl bir konnektör kullanmanız gerektiğine de kolaylıkla karar verebilirsiniz.
 
Konnektör kullanılmadığı zaman özellikle arazide yapılan uygulamalarda solar kablolar kesilip ek yapılarak birbirine bağlanma yolu tercih edilir. Ancak bu sistemin güvenliği açısında asla önerilmeyen bir uygulamadır. Bunun sonucunda ortaya çıkabilecek şeylerse şöyle:
 
Deformasyona hazır olun Solar kablo bağlantı yerlerinde zamanla oksitlenme oluşur. Bunda yağmur, kar, rüzgar, kir, toz ve benzeri partiküllere karşı korunaksız kalmasının payı yüksektir. Ayrıca ek yerinde yalıtım olmadığından dolayı da yağmur suyu sızma riski vardır. Rüzgarlı bölgelerde de solar kabloların rüzgara maruz kalması halinde ek yerlerinden kopma meydana gelir. Bu temassızlıklar kısa devreye ve hatta daha büyük zararlarla karşılaşmanıza neden olur.
 

Sistem ömrünü uzatın

Tüm bu olumsuzluklar, sistemin verimliliğine darbe vurur. Ayrıca zamanla sistemin zarar görmesini ve önemli yatırımlarla yapılan solar sistemin kullanılmaz hale gelmesine neden olur. Bu tip durumdan kurtulmak açısından yalıtım özelliği güçlü, yüksek ısılara dayanıklı, rüzgar ve aşınmaya karşı dirençli konvektör sistemlerinin yapıya entegre edilmesi önem ifade eder. Böylece solar kablo sistemlerinin de ömrü uzar. Enerji iletiminde herhangi bir performans düşüklüğü yaşanmaz, sistem ömrü uzar.
 
Konvektör sistemin fiyatı ne olursa olsun sistemin kurulumunda kesinlikle olması gerekir. Solar kablo sistemlerini doğrudan birbirine bağlayarak uygulama yapmayı teklif edenlere karşı dikkatli olmalısınız. Sistem maliyetini ucuzlatmak için en önemli parçalardan birinden feragat etmek, sistem verimliliğini en aza indireceğinden kurulu gücünüzden hedeflenen verimliliği almanızı zorlaştırır. Bu nedenle sistemin bütünüyle prosedürlere uygun, gelişmiş ve kaliteli şekilde kurulmasına önem vermelisiniz.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.