Solar Aydınlatma Sistemi Nedir?

Solar Aydınlatma Sistemi Nedir?

Enerji krizleri, enerji maliyetleri artışı, giderek artan tüketim talepleri ve daha farklı nedenlerden dolayı serbest kaynaklara duyulan ihtiyacın artması…

Tüm bunlar solar enerjiden daha fazla yararlanmayı gerektiren durumların bazıları. Ne kadar fazla solar enerji yönünde adım atılırsa gaz ve fosil yakıtlara duyulan talep o kadar azalabilir ve bu hem çevrenin hem de enerji krizlerinin önündeki en büyük engellerden biri haline dönüşebilir.

Bu bakımdan sürekli gelişen ve kendini yenilen solar enerji sistemleri, en iyi verimi sağlayacak şekilde yeni nesil teknolojiye ve farklılaşan ihtiyaçlara yönelik cevap vermenin peşinde. Bu süreçte en çok elektrik tüketimin yapıldığı aydınlatma konusundaki talebin karşılanmasına yönelik solar sistem entegreli aydınlatma sistemleri geliştirildi.

Soslar sistem özelinde gerçekleşen her aydınlatma işlemi maliyet bakımından verimlilik sağlarken, ayrıca tükenebilir kaynakların kullanımını da en aza indiren bir fırsat yaratıyor.

Bu bakımdan sokak aydınlatma süreçleri dahil, bahçe ve park aydınlatma gibi açık havada aydınlatma ihtiyacı hissedilen her alanda solar aydınlama sistemin kurulumu mümkündür. Güneş enerjisini depolayan paneller, dönüştürücü ve bataryaya sahip sistemle gece boyu aydınlatma ihtiyacı en verimli şekilde karşılanır.

Hangi Bileşenlerden Oluşur?

Sistemin uygulanacağı alana göre temin edilmesi gereken elemanların sayısında değişkenlik olabilir. Ancak tek bir aydınlatma sistemi için gereken elemanlar güneş paneli, enerjinin depolanacağı batarya ve lambadır. Ayrıca sistemin otomatik bir şekilde devreye girmesi için karanlık sensörleri de sisteme entegre edilir.

Böylece sistemin herhangi bir merkezden kontrol edilmesine gerek kalmadan otomatik şekilde aydınlatma sistemin devreye girmesi sağlanır. Ayrıca sistemin batarya modülü gece boyu aydınlatma ihtiyacını karşılayacak boyutlara sahiptir.  Doğru seçim sayesinde gece süresince herhangi bir kapanma veya enerji yetersizliği söz konusu olmadan sistem kendisini aktif tutar.

Sistemin kurulumu sırasında tercih edilen lamba modelinin de tasarruf sağlayıcı solar lamba olmasına dikkat edilmesi gerekir. Böylece bataryada depolanan elektriğin gece boyu daha verimli kullanımı söz konusu olur. Ayrıca solar sisteme uygun lamba modelinin aydınlatma verimliği diğer lamba modellerine göre daha yüksektir.

Böylece bahçe veya açık alana yapılacak solar aydınlatma sistem sayısı en az sayıda tutulabilir. Bu da maliyetlerinizi en aza indirmek anlamına geliyor.

Güneş Enerjisiyle Sokak ve Bahçeler Nasıl Aydınlatılır?

Solar aydınlatma sistemin en önemli elemanlarından biri solar panel sistemidir. Bu panel sistemi, bir aydınlatma sistemin ihtiyacı olan enerjiyi sağlayacak ebat ve büyüklükte aydınlatma direğinin üst kısmına yerleştirilir.

Güneşi en iyi görecek şekilde planlanan sistem sayesinde güneşin doğduğu ve batmaya başladığı zamana kadar paneller çalışır ve doğrusal enerji inverter sistemi ile alternatif enerjiye dönüşerek bataryalarda toplanır.

Batarya toplanan enerji karanlık sensörleri tarafından güneş battıktan sonra aktif hale getirilir. Böylece otomatik bir şekilde aydınlatma sistemi çalışır. İhtiyaca göre sistemin kontrol merkezinden yönetilmesi de mümkündür. Böylece aydınlatmaya ihtiyaç duyulmadığı zamanlarda sistem pasif konuma getirilebilir.

Sistemden yüksek verimliliğin sağlanması açısından dikkat edilecek husus panellerin kalitesi. Ayrıca aydınlatma sistemindeki lambaların doğru seçimidir. Bu iki elemana özellikle dikkat edilmesi halinde sistemin uzun süre kullanımı mümkündür. Ayrıca ilgili alanda verimli bir aydınlatma sağlanması da elde edilecek bir diğer avantaj.

Bahçe, park veya sokak aydınlatma çözümlerinde tercih edilmesi gereken solar aydınlatma sistemi ile enerji maliyetlerinizde önemli ölçüde tasarruf elde edebilir, doğayı koruyarak geleceğinizi garanti altına alabilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin Bize Ulaşın.

Telefon Numaralarımız:



Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.