Otoparklar için Güneş Enerjisi Kurulum ve Avantajları Nelerdir?

Otoparklar için Güneş Enerjisi Kurulum ve Avantajları Nelerdir?
Doğal kaynaklardan en iyi şekilde yararlanmaya yönelik geliştirilmeye devam edilen güneş panelleri, her alanda kullanıma uygun yapısı ile avantaj sağlıyor.
 
Ev veya işyerlerinin çatısında kurulan sistemlerin ayrıca her alana uygun şekilde özelleştirilebilen modelleri söz konusu. Bu bakımdan açık otoparklardaki alanların değerlendirilmesi ve ilgili alanların atıl durumda kalmasının önüne geçilmesi açısından güneş panellerinden yararlanılması oldukça önemlidir.
 
Böylece otoparktan elde edilen enerji işyerlerine veya daha farklı şekilde değerlendirilerek satışa sunulabilir.
 
Otoparklar için güneş panelleri nasıl kurulur?
AVM veya ev, işyerinde bulunan açık otopark alanları geniş bir alan kaplaması ve güneşi doğrudan görmesi gibi nedenlerle güneş panellerinin kurulumu için en uygun yerler arasında. Bu yerlere doğru bir planlama ile yapılacak güneş panel sayesinde önemli bir elektrik üretimi gerçekleşebilir. Bu elektriğin şebekeye dağıtılması ve satılması halinde de önemli ölçüde gelir elde edilebilir. Yapmanız gereken otopark alanınıza uygun panel üretimi için uzman kurumlara danışmak.
 
Böylece güneş açısına en uygun şekilde konumlandırılan panellerden üst düzey şekilde verimlilik elde edilmesi mümkün olabilir.
 
Güneş enerji sistemin en önemli elemanı panelleridir. Ultra verimlilik sağlayan panel sayesinde güneş ışınları en iyi şekilde emilir ve dönüştürücü tarafından kullanıma uygun elektrik enerjisine dönüştürülür. İhtiyaca göre sisteme depolama birimleri de entegre edilebilir.
 
Şebeke dışı çalışma özelliğine sahip sistemlerle birlikte, şebeke dışı sistemin kurulumu da mümkündür. Ayrıca açık otoparktan sağlanan elektriğin satılması için şebeke içi sistemin kurulması gerektiğini unutmamalısınız. Kapalı otoparklar için güneş panel sistemi yapılması söz konusu değildir.
 
Ancak açık otopark kısmına yapılan güneş paneli ile kapalı alanlarda kullanılan ışıklandırma veya havalandırma gibi sistemlerin enerjisi karşılanabilir. Bu da, otopark için harcanan enerji giderlerinin önemli ölçüde düşmesi ve işletmeye kar sağlaması demek.
 
Özellikle hem açık hem de kapalı otoparklara sahip AVM gibi alanlarda bu tür bir uygulama söz konusu olabilir. Bu tür işletmelerin sahip olduğu boş alanların güneş panelleri ile değerlendirilmesi, oldukça fazla olan enerji maliyetlerinin yarı yarıya düşmesi anlamına gelir.
 
Niçin Tercih Edilmelidir?
Otoparklar için güneş panelleri kurulumunun tercih edilmesinin sebebi boş alanlardan faydalanmak. Özellikle enerji ihtiyacını olan kurumların enerji giderlerini minimize etme konusundaki ihtiyacına yönelik bir çözüm olarak kullanılabilir.
 
Enerji fiyatlarının giderek artması nedeniyle oluşan maliyetlerin en aza indirilmesinin yolu doğal kaynakları değerlendirmektir.
 
Bu bakımdan ülkemizdeki en iyi ve verimli doğal kaynak güneştir. Giderek yaygınlaşan güneş panelleri ile enerji verimliliğinizi üst düzeye çıkarırken, elektrik faturalarınızda da önemli ölçüde tasarruflar elde etmeniz mümkün.
 
Ayrıca sistemin herhangi bir bakım ve işletme maliyetinin olmaması, kısa süre içerisinde yatırımdan amortisman elde edilmesini sağlar. Açık otopark alanlarına kurulacak güneş paneli sistemi, işletmenin doğaya karşı sorumlu bir marka olduğu algısını da destekler. Bu da, marka imajına olumlu katkı sağlayan bir algı yaratır.
 
Fosil yakıt tüketimini en aza indirme konusunda işlemlerin bilinçli hareket etmeleri, yeşil marka kalitesine sahip olmalarını sağlayıcı bir avantaj sağlar.
 
Hem elektrik üretmeniz hem de marka değerini artırmanız açısından işletmelerin sahip olduğu açık otoparklara güneş paneli yaptırması gerekir.

Detaylı Bilgi İçin
Bize Ulaşın.



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.