Off Grid Sistemi Nedir?

Off Grid Sistemi Nedir?
Off Grid Sistemi Nedir? 

Önceden sadece büyük ölçekli üretim sistemlerinde kullanılan güneş enerjili sistemler artık evlerde ve bahçelerde kullanımı oldukça yaygın hale gelmiştir. Enerjiden büyük ölçüde tasarruf edilen Off Grid kelime anlamı olarak "şebekeden bağımsız" demektir. Elektrik hatlarına uzak veya elektrik olmayan bölgelerin ihtiyaçlarını karşılamakta birebirdir. 
Off Grid sistemlerinin depolaması akülerdir. Güneş paneli, şarj regülatörü, Off Grid inverter akülerin kurulumu genellikle su parçalarından oluşur. Tamamen ihtiyaca ve bütçeye göre çeşitliliği vardır.

Off Grid Sisteminin Avantajları Nelerdir? 

Off Grid sistemler güneş ışığını alır ve enerjiye dönüştürerek temiz enerji kaynağı oluşturur. Off Grid sistemi elektriğin olmadığı her bölgede maksimum derecede fayda sağlar. Şebeke ve hatların bulunmadığı deniz araçları başta olmak üzere kesintisiz elektrik imkani sağlar. Çevreye hiç bir gaz salınımı yapmaz ve zarar vermez. Normal Elektrik kullanımına kıyasla maliyet çok daha tasarrufludur. Off Grid sistemi sayesinde elektrikten oldukça büyük tasarruf sağlanmış olur. 

Hemen hemen tüm elektrik ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanan sistem şebekelerden tamamen bağımsız olarak çalışır.  Yalnızca ilk kurulum maliyeti vardır ve başka bir harcama gerektirmez. Bakımı içinde ekstra bir maliyeti olmadığından oldukça avantajlıdır.

Off Grid Nasıl Kurulur ve Nerede Kullanılır? 

Sistemin kurulması oldukça basit ve kısadır. Yorucu ve uzun montaj aşamaları yoktur. Off grid paket sistem kurulumu için en temel bileşenler Güneş paneli, Şarj regülatörü, Off grid inverter Aküler. Depolama sistemi tamamen ihtiyaca ve bütçeye göre değişkenlik gösterebilir. Depolamanın lityum bataryalar ile de sağlanabilme seçeneği vardır. Ekstra jeneratöre ihtiyaç duymadığından kullanım alanları oldukça geniştir. 

Bağ evi, dağ evi, yaylalar, çiftlikler, karavanlar, yatlar gibi bir  çok kullanım alanında uygundur. Kırsal bölgelerinde vazgeçilmez enerji sistemi haline gelmiştir. Kolay kurulumu ve kullanımı sayesinde ekstra bakım gerektirmeden en yüksek verimi sunar. Off Grid sistemlerinde ekstra bir jeneratöre ihtiyaç duyulmadığından aynı zamanda evler içinde tam güçle elektrik enerjisi sağlar. Şebekenin olmadığı bölgelerde akü ve şarj kontrol sistemi ile entegre edilir..

Off Grid İle On Grid Arasındaki Farklar Nelerdir?
 
On Grid sisteminde, evde güneş enerji sistemi kullanımında yine de bir şebekeye bağlı olarak kurulur. Buda sistemin ihtiyaç duyulan enerjiyi üretemediğinde şebekeye bağlanıp enerjiyi alacağı anlamına gelir. Fazladan enerji üretildiğinde ise şebekeye enerji verimi başlar. Genellikle evler için ve şebekenin olduğu alanlar için uygundur. 
Off Grid sisteminde ise, şebekenin bulunmadığı bölgelerde yalnızca akü ve şarj kontrol sisteminden fayda sağlanarak oluşturulan enerjiyi aktarır. Şebekelerden uzak bölgeler için idealdir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.