Mobil Solar Şarj Paneli Nedir?

Mobil Solar Şarj Paneli Nedir?

Mobil akıllı cihazların gelişimi ile birlikte yolculuk sırasındayken bile enerjiye olan ihtiyacımız halen devam ediyor. Akıllı cihazların batarya sistemlerinin hızlı tükenmesi, gün içerisinde pek çok işimizi halletmemize yarayan cihazların devre dışı kalması gibi bir sorun doğuruyor.

Özellikle kampçılar, doğa tutkunları ve karavan gibi araçlarla seyahate düşkün birçok kişi tarafından tercih edilen mobil solar şarj sistemleri, nerede olursanız olun akıllı cihazlarınızı şarj etmenizi kolaylaştıran bir sistem.

Sistemin mobil kullanıma uygun olması, kampçılar tarafından kolaylıkla taşınabilmesini sağlayan önemli bir avantajı. Peki mobil solar şarj sistemi nedir, avantajları hakkında bilgiler nelerdir? Yazı dizimizde…

Mobil Solar Şarj Paneli Hakkında Bilgiler

Mobil solar sistemi de bir evin veya karavanın elektriğini sağlayan solar sistemle hemen hemen aynı sisteme sahip. En önemli farkı kullanım alanı, işlevi ve tasarımı. Çantada taşınabilecek şekilde tasarlanan sistemde solar paneller, batarya ve inverter modülleri yer alıyor.

Solar paneller, çantanın üst kısmına tutturulan mandallara da sahip. Böylece siz doğa gezisi yaparken bile güneş enerjisini emen panel gereken enerjinin depolanmasını sağlıyor. Ya da, çadırınızı kurduğunuz bölgedeki en uygun yere sistemi ayarlayarak, gereken enerji ve elektriğin elde edilmesinde etkili oluyor.

Sistem sadece mobil cihazların şarj edilmesi için değil, ayrıca aydınlatma veya mini buzdolabı gibi cihazların çalıştırılmasında da yüksek performans gösterebilir.

Mobil solar şarj sistemi veya istasyonu akıllı cihazlara zarar verici akım veya gerilim üretmez. Solar paneldeki doğrusal akımın telefon gibi cihazların kullanabileceği alternatif akımına çevrilmesi için inverter sistemlerine sahip.

Ayrıca depolama kanallarında da kullanılmayan enerjinin daha sonra tüketimi için enerji depolama işlemini yapar. Buradan çıkan akım veya gerelim mobil cihazları şarj etmeye elverişli enerjidir.

Böylece USB kablonuzun kapasitesine göre cihazınızın hızlı bir şekilde şarj olmasını sağlayabilir, her an her yerde güneş enerjisinden yararlanarak akıllı cihazlarınızı çevrimiçi tutabilirsiniz.

Nerelerde Kullanılır?

Mobil solar sistemi genel olarak gezginciler tarafından tercih edilen verimli bir enerji elde etme modüldür. Doğada, kültür gezilerinde veya kamp yerlerinde elektrik ihtiyacını karşılamaya yönelik tasarlanan sistemle daha iyi bir kamp deneyimi yaşamanız mümkün.

Üstelik solar sisteme uyumlu USB çıkışları sayesinde akıllı cihazların şarj edilmesi oldukça kolay. Ayrıca sistemin hiçbir maliyetinin olmaması da gezginciler tarafından kullanımını verimli hale getiren bir husus. Bununla birlikte sistem karavan gibi araçlara da kurulabilir.

Böylece karavanın akü sistemi haricinde mobil gibi cihazların şarj edilmesi için farklı bir kaynaktan enerji elde edilmiş olur.  

Mobil Solar Şarj Sistemi Avantajları Nelerdir?

Özellikle yazın sıklıkla tercih edilen tatil türü kampın birçok faydaları var. Doğayla birlikteliğin en iyi şekilde gerçekleştiği ve doğadaki kaynakların en doğru şekilde kullanıldığı farklı bir deneyim.

Bu deneyimi en üst düzeye çıkarmanın yoluysa ihtiyacınız olan enerjiyi de doğadan sağlamak. Böylece elektrik enerjisinin olduğu belirli kamp alanları yerine daha özgürce kamp yapabileceğiniz lokasyonları seçmeniz mümkün. Mobil şarj istasyonu ile her yerde her an akıllı cihazlarınızı şarj ederken, kamp alanlarındaki elektriği kullanmanın yarattığı masraftan da kurtulabilirsiniz.

Ayrıca trekking gibi zamanlarda mobil cihazınızı enerjisinin tükenmesini istemiyorsanız, mobil şarj istasyonları en doğru seçenek. Böylece en doğru ve en iyi trekking rotasını belirlerken, şansız durumlarla karşılaşma ihtimalini en aza indirebilirsiniz.

Bununla birlikte sistem karavanlar için de aküye alternatif bir elektrik kaynağıdır. Böylece yerleşik elektrikli araçlarınızı çalıştırmak için aküden, mobil elektrikli araçlarınızı da solar istasyon ile destekleyebilirsiniz.

 


Detaylı Bilgi İçin Bize Ulaşın.

Telefon Numaralarımız:



Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.