Katlanabilir Günel Paneli Nedir? Faydaları Nelerdir?

31-08-2022 18:05
Katlanabilir Günel Paneli Nedir? Faydaları Nelerdir?
Enerji krizlerinin konuşulduğu dönemde solar paneller daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Son teknolojik güneş panelleri ile fosil yakıtlara bağımlılık en aza indirilirken artan maliyetleri kontrol altında tutmak da mümkün. Solar teknoloji her türü ihtiyacı karşılamaya yönelik şekilde gelişmeye devam eden ve tasarım itibariyle de kullanım kolaylığı sunan modellere sahip. Bunlardan biri de katlanabilir özellikleri bulunan solar paneller…
 

Katlanabilir solar panel nedir?

Her zaman ve her yerde enerji ihtiyacınız olabilir. Dağ evinde, karavanda veya trekking yaparken… Tüm bu anlardaki elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılamayı sağlayan katlanabilir solar panel, modüler yapısı ile istenilen yere kolayca kurulabilir. Böylece o an ihtiyacınız olan elektrik enerjisinin üretimi hemen başlar. Anlık olarak enerjiyi kullanabilirsiniz.
 
Katlanabilir solar paneller, klasik monte edilen panellere göre mobil platformlar olarak da düşünülebilir. Klasik bir solar panelden enerji elde ederken uygulama yapılan alana doğru açı ve profesyonel sistem elemanları ile entegre halde projelendirme yapılır. Örneğin ev tipi veya işyerindeki enerji ihtiyacını karşılamak üzere projelendirilen solar sistemler bunlardan bazılarıdır. Katlanabilir çözümlerse mobil gibi kullanılabilir. Karavanınızla çıktığınız seyahatinizde katlanabilir sistemi yanınıza alabilir, ihtiyacınız olduğu zaman güneşe doğru ayarlayarak üretilen enerjiden yararlanabilirsiniz.
 

Tamamen bağımsız bir sistem mi söz konusu?

Katlanabilir solar panel sistemi denilince akla tamamen bağımsız bir sistem gelmemesi gerekir. Bu sistemin klasik modelden en önemli farkı montaj ihtiyacının olmamasıdır. Ayrıca ev veya işyerleri için büyük enerji üretmeyi hedefleyen bir sistem değildir. Sadece hareket halindeyken veya şebekenin olmadığı bir dağ evinde temel ihtiyacı karşılayacak enerjiyi üretmek için bir araç bagajında taşınabilecek sistemi ifade eder.
 
Katlanabilir sistemde solar panele uyumlu regülatör ile inverter yer alır. Ayrıca sistem solar kablo ve önemli bağlantı birimleri ile birlikte bir bütün halinde satışa sunulur. İhtiyaca göre katlanabilir sistemin boyutları önemli ölçüde değişir ve güç ihtiyacınıza göre farklı katlanabilir sistemlerle enerji ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
 

Katlanabilir solar panellerin faydaları nelerdir?

Solar paneller tüketici ihtiyacına göre şekillendirilen ve geliştirilen ürünler arasında yer alır. Değişik tüketici ihtiyaçlarını karşılamaya dönük sistemlerle fosil yakıta bağımlılık her alanda en az düzeye inebilir. Bu kapsamda bir kamp alanında, teknede, karavanda, dağ evinde veya hareket halinde olduğunuz andaki enerji ihtiyacınızı karşılamaya dönük tasarlanmış en iyi üründür.
 
Katlanabilir sistem şebekeden bağımsızdır. Böylece şebeke dışında vakit geçirmek istediğiniz yerlerdeki enerji ihtiyacınızı karşılamanıza olanak tanır. Portatif yapısı sayesinde istediğiniz yere, kısa süre içerisinde kurmanız ve sistemin enerji üretmesini sağlamanız kolaylaşır. Bu yönüyle katlanabilir paneller jeneratör sistemlerine de önemli bir alternatiftir. Jeneratör sistemleri hem gürültülü çalışan hem de fosil yakıta ihtiyaç duydukları için çevreyi kirleten bir sistemdir. Katlanabilir solar sistem için herhangi bir enerji üretim maliyeti söz konusu değildir. Üstelik enerji üretimi sırasında gürültü gibi istenmedik kirlilik de yaratmaz.
 

Katlanabilir solar panel zarar görür mü?

Solar paneller zarar görmesi halinde enerji üretimlerinde önemli ölçüde azalma olur. Sürekli hareket ettirilen ve katlanan bir sistemdeki solar panellerin zarar görme ihtimali de akla gelebilir. Ancak bu sistemler, klasik çerçeveli sistemler gibi değildir. Daha esnek yapıdadır. Böylece hareket ettirilme ve katlanma anında zarar görme riski en aza iner. Katlanabilir sistemin büyüklüğüne karar verirken enerji ihtiyacınızı hesaba katmanızda fayda var. Böylece sizin için çok daha işlevsel olacak bir solar panele sahip olursunuz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.