Güneş Panellerinin Yerleşimi Nasıl Olmalıdır?

Güneş Panellerinin Yerleşimi Nasıl Olmalıdır?
Güneş Panellerinin Yerleşimi Nasıl Olmalıdır?
 
Günümüz teknolojisi ile güneş panelleri teknolojisi ne kadar gelişse de çatınızda büyük bir alan kaplar. Eğer bir villanız veya ticari işletmeniz varsa tüketiminizi karşılamak için, gerekli olan panel sayısı için çatı alanınız çok önemlidir. Kağıt üstünde yapılan hesapların doğru bir şekilde sonuçlanabilmesi için doğru bir yerleşim planı yapılmalıdır. Aksi taktirde yanlış bir yerleşim planı bizleri maliyet açısından zarara uğratabilir. Bu yüzden proje birimimiz doğru bir çalışma için mimari projeye ihtiyaç duyar.
 
Mümkünse Autocad programı ile çizilmiş .dwg formatında mimari projenize ihtiyaç duyarız. Buna istinaden çatınızın eğim ve açısına göre ne kadar güneş paneli sığdırabileceğimizin ön çalışmasını yaparız. Gerekirse üç boyutlu 3D çalışmalar ile sizlere sunum hazırlarız. Özellikle villalar için yapılan sistemlerde estetik çok önemlidir. Buna çok dikkat ediyoruz. Türkiye’nin coğrafi konumuna bakıldığında 36o-42o Kuzey enlemleri, 26o-45o Doğu boylamları arasında yer almaktadır. Türkiye’nin bu konumundan dolayı güneş panellerinin güney yönüne doğru yerleştirilmesi panellerin daha verimli çalışmasını sağlamaktadır.
 
 Güneş Paneli Kategorisi
 
Peki güneş panellerimizin sayısını yönünü belirledik ama paneller hangi açıyla olması gerekiyor ki en yüksek verimi alabilelim? Bu açı neden bu kadar önemli? Biz her ne kadar hesaplamalarda yönlerde dikkatli olsak da yanlış bir açıyla koyulan paneller bizleri zarara uğratabilir. En basiti güneş ışınlarını verimli bir şekilde alamaz veya paneller birbirine gölge düşürür bunlarda verim kaybına sebep olur. Bundan dolayı güneş panellerinde yapacağımız açı hesabı bizleri doğrudan etkilemektedir. Kar yağan bölgelerde güneş panelleri eğer düz konumda yerleştirilirse yağan kar güneş panellerinin üzerinde birikecek ve panelin devre dışı kalmasına sebep olacaktır veya yağmur sularının panel üzerinde kalmasıyla verimin düşmesine neden olacaktır. Bu durumlarda ya panelin üzerini kendimiz temizleyeceğiz ya da verimin düşmesine göz yummuş oluruz.
 
Bunun yerine güneş panellerini eğimli bir şekilde yerleştirmiş olsak yağan yağmur ve kar güneş panellerinin üzerinden kendiliğinden kayacaktır buda bizi bir takım zahmetten kurtarmış olacaktır. Bu anlatılanlar bizlerin fiziksel açısından yararıydı bir de enerji bakımından yararı var ki o da şu şekilde; Ülkemizin bulunduğu coğrafi konum nedeniyle güneşten gelen ışınları dik bir şekilde yakalayabilmemiz için kullanacağımız güneş panellerinin açıları bölgesel olarak 20 ile 30 derece arasında olmalıdır.
 
 Güneş Paneli Kategorisi
 
Tabi bu durum kurulum yapılacak yere ve zemine göre değişiklik gösterebilmektedir. Düz bir zemine sahipsek özel profiller ile panellere istenilen açı verilebilir ama bu durum açılı bir yüzeyde örneğin çatılarda bu durum o kadar da basit değildir. Proje birimimiz sizin için en verimli ve optimum maliyet ile sizlere sistem talepleri sunmaktadır. Proje maliyetlerinin yüksek olmasından ötürü ve yanlış yapılacak bir sistem maddi manevi herkesi zarar sokabilir.
 
Unutulmamalıdır ki çatınız da bir lisanssız üretim santrali kurulacaktır. Yüksek voltaj da enerji bulunan bu sistemde doğru proje ve mühendislik çok önemlidir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.