Güneş Panellerinde Watt Neyi İfade Eder?

Güneş Panellerinde Watt Neyi İfade Eder?

Güneş panelleri giderek yaygınlaşan bir çözüm. Elektrik enerjisini doğal kaynaklarla karşılama yönündeki bilincin gelişmesiyle de daha fazla büyüme trendinde. Güneş solar sistemin ürettiği güce göre ev veya ofislerdeki gereçlerin çalışma saatleri farklılık gösterebilir. Her evin veya meskenin ihtiyacı olan watt denilen elektrik gücüne duyduğu ihtiyacın farklılaşmasının nedeni kullanılan aletlerin özeliği.

Ayrıca evin büyüklüğü de tüketilen enerjiyi etkileyen bir diğer faktör. Dolayısıyla güneş solar sistemi almadan önce ne kadar bir enerji tüketimi yaptığınızı bilmeniz gerekir.

Aylık tüketim miktarınızı 30’a böldüğünüz zaman günlük elektrik tüketiminizle ilgili ortalama bir değer çıkar. Bu değere göre kaç wattlık güneş paneli almanız gerektiğini öngörebilir, doğru sistemden yararlanabilirsiniz.

150 watt güneş paneli neleri çalıştırır?

Genel olarak solar sistemler 200 wattlık bir standart güce sahip şekilde satışa sunulur. Ancak özel çözümlerle daha yüksek watt değerine sahip veya daha düşük güç üreten sistemlerin kurulumu da mümkündür. 150 W bir sistemin ortalama 5 saatlik güneş alması halinde üreteceği elektrik enerjisi 750 W kadardır. Bu enerji hemen hemen her evin günlük enerjisini karşılamak için yeterli olabilir. Elbette evdeki cihazların sayısı bunu etkilese de fırın, buzdolabı, standart bir TV ve ütü gibi gereçlerin yer aldığı evdeki cihazların en az 6 saat güneş enerjisinden yararlanması mümkündür.

250 watt güneş paneli neleri çalıştırır?

250 watt gücüne sahip güneş panelleri en çok tercih edilen sistemlerden biri. Bu sistemi öne çıkaransa şebeke içi veya şebeke dışı tüm sistemlere entegre edilmesidir. Bunun nedeni üretilen gücün oldukça iyi ve verimli olması, artan gücün şebekeye verilerek gelir elde edilme imkanı sunması.

A sınıfı güneş emici hücreleri ile oldukça verimlilik sağlayan sistemde 4 adet 250 W’lik güneş paneli ile toplam 1000 w güçlük elektrik elde edilmesi mümkündür. Elbette bu güç miktarı mevsimsel değişkenlik ve bölgesel farklılıklara göre azalsa da özellikle mart ayından ekime kadar dönemde en yüksek verimliliğe çıkarak enerjinin depolanmasına önemli katkılar sağlar.

250 W gücünde bir sistemin tercih edilmesi halinde ortalama büyüklükteki bir evin tüm enerji ihtiyacının karşılanması mümkün hale gelir. Buzdolabı, bilgisayar, Smart TV, mobil cihazlar, fırın veya daha farklı sistemlerin uzun süre çalışması mümkündür. Ayrıca hanede tüketilen enerji miktarına göre değişmekle birlikte şebekeye elektrik satışının yapılması da 250 W solar sistemlerle mümkün olabilir.

1000 watt  güneş paneli neleri çalıştırır?

Özellikle şebeke dışı sistemde tercih edilen ve genel olarak yayla veya bağ evlerinde kullanılan en büyük sistemlerden oluşur. Tek panel olarak tercih edilen 1000 W sistemde daha farklı watt değerlerine sahip birden fazla panelde tercih edilir. Ancak genel olarak tek bir panel kurularak sağlanan 1000 W güç ile bağ veya yayla evindeki gereçlerin tam günlük elektriği karşılanabilir.

Şebeke dışı sistemlere entegre edilen 1000 W’lik gücün depolanması mümkündür. Ancak şebeke dışı olduğundan dolayı satışı söz konusu değildir. Şebeke içi sistemlere de 1000 W güce sahip solar sistemlerin kurulumu yapılabilir.


Detaylı Bilgi İçin Bize Ulaşın.

Telefon Numaralarımız:



Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.