Güneş Paneli Kurulumu Nasıl Gerçekleşir?

Güneş Paneli Kurulumu Nasıl Gerçekleşir?
Güneş panelleri dünyanın pek çok yerinde yaygınlaşan doğal bir elektrik üretim sistemidir. Genel olarak yaşam alanlarındaki elektrikli aletlerin çalıştırılması için gereken enerjinin bedava tedarik edilmesinde tercih edilir. Tarımsal sulama alanı gibi farklı ihtiyaçlarda da çözüm sunan bir sistemdir. Bu sistemin nasıl kurulduğuna yönelik detaylar yazı dizimizdedir. 

Güneş paneli elektrik üretimi

Güneş panellerinin elektrik üretimindeki fotovoltaik özelliğe sahip hücrelerin önemi büyük. Bu hücreler, güneş enerjisinin emilimi ve kullanımında elverişliliği sağlar. Bu bakımdan iki farklı panel modeli var. Homojen yapıya sahip monokristal, çok hücreli yapıya sahip polikristal hücreler. Her iki sistemin kullanımında da önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanması mümkün. Bu iki sistemin farkı, homojen hücre modeline sahip monokristalize panellerin daha verimli çalışmasıdır. Monokristal güneş panellerinin gelişen teknolojiler ile yenilen panelleri sistemlerin daha verimli olmasını sağlamaktadır. Half Cut Solar Güneş Panelleri ve Topcon Solar Güneş Panelleri son teknolojik panellerdir. 

Güneş enerji santrali kurmak 

Güneş paneli seçiminden sonra kurulum işlemlerine geçilebilir. Bu süreçte verimliliği en iyi şekilde sağlayacak panel kurulumuna dikkat edilmesi gerekir. Güneş ışınlarının geliş yönünün doğru hesaplanması, en çok verim sağlanacak şekilde panel eğiminin ayarlanması gibi hususlar, ince hesaplamalarla yapılır. Panelin gölgelik veya günün önemli bir kısmında veya bir kısmında gölge oluşan bölgelere kurulması doğru değildir. Ayrıca çabuk tozlanma ihtimali olan bölgeler yerine panelin daha hijyenik kalabileceği alanların seçimine önem verilmesi gerekir.

 
Güneş panelinin montajı sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar şöyle:

- Eğer kurulum şebekeye bağlı bir alanda yapılacaksa mevcut şebeke sisteminin kontrol edilmesi gerekir. Bu güvenlik açısından elzemdir.
- Şebeke sistemi ile dönüştürücünün uyumluluğu testi yapılmalıdır.
- Panelin mikro çatlaklardan korunması için doğru nakliye yapılmalıdır.
- Panel çıkış sistemlerindeki kabloların kontrol edilmesi gerekir. Girişlerin hava koşullarından etkilenmemesi için mutlaka izole edilmesine dikkat edilmelidir. Buna dikkat edilmemesi halinde kablo girişlerindeki açıklardan su ve toz gibi partiküller sistemin çalışmasını olumsuz etkiler.
- Pano için tercih edilen ürünlerin kalitesinden emin olunması gerekir.
- Voltaj düşmesi veya yüklenmesi olduğunda bunun tespit edilerek dönüştürücülerin doğru şekilde ayarlanması gerekir. Güneş paneli kurulumunun profesyonel bir şekilde sonuçlanması için uzmanlardan danışmanlık hizmeti alınması en doğru seçenektir.
- Güneş paneli sistemlerinde altyapı seçimi sistem güvenliği açından çok önemlidir. Kurulumun yapılacağı zemin malzeme seçiminde önemlidir.
- Güneş panellerinin kurulumu gölgelendirmeleri dikkat edilerek yapılmalıdır. 
 
 
Güneş Panelleri

 

Seçilen panel modeli ve ihtiyaç duyulan ek elemanlara göre güneş paneli paket fiyatlarında değişkenlik söz konusu olabilir. İhtiyacınıza uygun modelli belirlemek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.