Güneş Paneli Fiyatları Ne Kadar? 2022

30-06-2022 12:27
Güneş Paneli Fiyatları Ne Kadar? 2022
Artan enerji maliyetlerine karşı en doğru ve yaygın çözüm güneş panelleridir. Tercih edeceğiniz güneş panel sistemine göre enerji maliyetlerinizde yüzde yüze yakın tasarruf sağlamanız mümkün. Bu avantaj nedeniyle giderek çekici hale dönüşen güneş panellerinin kurulum maliyetleriyse en çok merak edilen konu.
 
İşte güneş panel fiyatlarına yönelik detaylar…
 

Güneş paneli seçimi fiyatları ne kadar etkiler?

Öncelikle güneş panellerinden maksimum verim elde etmenin yolu profesyonel sistemlerden faydalanmak ve doğru projelendirme ile verimliliği sağlamaktır. Çok iyi standartlara sahip güneş panellerini tedarik etmeseniz bile bölgenizdeki güneş enerjisinden tam olarak yararlanmanız zorlaşır. Bu bakımdan güneş paneli uzmanları danışmanlığında bölgenize en uygun panel modeline karar vermenizin önemi büyük.
 
Güneş panellerinin çalışma mantığı aynıdır. Üzerindeki hücreler, güneş enerjisini çeker ve enerjinin üretilmesinde önemli bir kaynak oluşturur. Güneş paneli üzerindeki kristalize güneş hücrelerinin sayısı güneş modelinin verimliliğini artıran en önemli özelliklerden sadece biridir. Hücre sayısındaki yükseklik, enerji verimliliğindeki artışı doğrudan etkiler. Bu nedenle güneş paneli fiyatlarını etkileyen en önemli etkenlerden biri panel üzerindeki kristalize güneş hücrelerinin yoğunluğudur.
 

Hücre sayısı yüksek olanı mı seçmelisiniz?

Güneş paneli projesine ayırmak istediğiniz bütçe, hangi modeli seçmeniz gerektiğini de doğrudan etkiler. Bunu yaparken güneş paneli kullanım amacınızı da hesaba katlamasınız. Eğer sadece kendi kullanımınıza açık bir sistem düşünüyorsanız, uygun fiyatlı çözümleri tercih etmelisiniz. Ancak enerji üretip, ayrıca bu enerjiyi şebekeye satıp gelir elde etmeyi düşünüyorsanız, maksimum verimlilik sağlayan güneş panellerini tercih etmenizde fayda var.
 
Paneldeki hücre sayısı güneş paneli fiyatını doğrudan etkileyen bir unsur olduğu için optimum verimlilik açısından ihtiyacınızı belirlemeden güneş paneli projelendirmesi yapmanız doğru değildir. Eğer yapınızın içerisindeki ortalama aylık elektrik üretimini hesap ederek güneş paneli projelendirmesi yapılırsa çok daha doğru bütçeleme ile verimlilik en üst düzeye çıkar. Bunu yapmanın kolay yolu, aylık faturanızdaki enerji tüketiminin son 12 aylık ortalamasını almaktır.
 

En pahalı güneş paneli hangisidir?

Güneş paneli fiyatları panel sayısı ve panelin özelliğine göre farklılık arz eder. İki farklı panel yapısı vardır ve bu farklılık güneş paneli fiyatları üzerinde en belirleyici unsurdur.
 
1. Monokristal güneş panel modeli: Güneş paneli teknolojisinde en çok tercih edilen panel modellerinden biridir. Bu panelin çok fazla tercih edilmesinin nedeniyse verimliliktir. Birim alandan en fazla enerjinin elde edildiği panel sayesinde alanı çok dar olan yerlerde bile yüksek verimlilik elde edilir. Bu panel, homojen yapıya sahip kristalize hücrelerden oluşur ve güneş panelleri arasında en fazla hücre yoğunluğu sağlayan sistemdir. Doğal olarak güneş paneli fiyatları bakımından diğer modellere nazaran maliyeti yüksektir.
 
2. Polikristal güneş panel modeli: Çok kristalli yapıya sahip polikristalin en önemli özelliği farklı açılardan gelen güneş enerjisini de tutmasıdır. Böylece kayıpların önüne geçilmesini sağlar. Yine de homojen yapıdaki panellere göre verimlilik açısından bir tık geridedir. Ancak farklı açılarda da üstün verimlilik sağlaması nedeniyle güneş açısının düşük yoğunluklu olduğu bölgelerde kullanımı çok daha yaygındır.
 
Güneş paneli fiyatlarını bu iki farklı panele modeline göre planlamanız gerekir. Güneş ışınlarının uzun süre dik açıyla geldiği bölgelerde homojen yapıya sahip panellerin kullanımı tavsiye edilir. Dolayısıyla bölgenizdeki güneşin konumuna göre de panel seçiminde farklılıklar söz konusu olabilir. Ancak en yaygın şekilde kullanılan bu iki panelden birini tercih etmeniz, önemli ölçüde enerji maliyetlerinizin azalmasında etkili olur.
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.