Elektrik Faturalarını Azaltmanın Yolları Nelerdir?

Elektrik Faturalarını Azaltmanın Yolları Nelerdir?
Birçok nedenine bağlı olarak enerji maliyetleri yükseliyor ve bu durumun ne zamana kadar süreceği konusunda fikir vermek zor.
 
Artan maliyetleri dengede tutmanın yoluysa tasarruf kültürüne sahip olmanız. Elbette bu oldukça kolay bir şey olmasa da en azından elektrik giderlerini azaltmanızı sağlayacak birtakım uygulamaları alışkanlık haline getirmeniz mümkün. Böylece ayda yüzde 20’lik gibi önemli bir enerji tasarrufu yapma ikanınız var.
 
Peki elektrik tasarrufunun yolu nedir, ne değildir?
 
1. Elektronik aletlerle işiniz biter bitmez kapatın. Bu aletleri beklemede bırakmak yerine tamamen enerjilerinin kesilmesinde fayda var. Bunu pratik bir şekilde yapmak için tüm cihazlarınızı çoklu prizlerle yönetin. Açma kapama tuşuna sahip prizler sayesinde sadece tuşa basarak tüm cihazları bekleme durumunda tamamen off durumuna getirebilirsiniz.
 
2. Artık A++ çamaşır ve buzdolaplarına yönelmenin tam vakti. Yeşili korumaya yardımcı olmak için çok az enerji tüketen beyaz eşyaları ilk fırsatta almanızın sağlayacağı tasarruf elektrik faturanıza yansır. Yine de böyle bir değişikliği şimdilik uygun görmüyorsanız, yapmanız gereken makineleri eko ayarında kullanmak. Bazı makineler eko ayarında daha uzun çalışabilirler ama enerji tüketimleri çok daha düşüktür.
 
3. Bunu yapan var mı bilemiyoruz ama yapmamanızı tavsiye ederiz. Çamaşır makinenizi tam dolmadan kesinlikle çalıştırmayın ve beklemede modunda tutarak, kurutma süresini uzatmayın. Böylece daha az enerji harcayabilirsiniz.
 
4. Eğer ocağınız elektrikliyse bir an önce doğalgazlı bir ocağa geçmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca su ısıtmak için elektrikli ocak yerine su ısıtıcı kullanmanız çok daha pratik şekilde su ısıtmanızı sağlar. bu elektrik tasarrufunun da bir yoludur.
 
5. Nofrost sistemine sahip olmayan buzdolaplarında buzlanma meydana gelir ve bu tam bir enerji avcısıdır. Bu nedenle buzdolabınızı nofrost ve A++ alma imkanınız varsa hemen değiştirmelisiniz. Bunu ertelemeyi düşünüyorsanız yılda iki kez buzların çözülmesi için buzdolabınızı dinlendirin.
 
6. Banyo suyu sıcaklığını mevsime göre doğru şekilde ayarlayın. Yazın çok fazla sıcak suya ihtiyacımız olmaz ve halen suyunuzu banyo yapılacak seviyeye getirmek için soğuk su ile birlikte açıyorsanız, sıcak su ayarını düşürmeyi deneyin. Böylece yaz döneminde ideal sıcaklığa sahip su ile banyo yaparken elektrikten de tasarruf sağlanmış olur.
 
7. Ütüler de çok fazla elektrik tüketen cihazlar arasında. Özellikle sık sık ütü yapılan bir evde yaşıyorsanız yapmanız gereken üst düzey buharlı sistemle ütü süresini en aza indirmek. Ya da, ütüyü düşük sıcaklıklarda kullanarak süreyi olabildiğince kısa tutmak.
 
8. Halen tasarruflu lamba kullanımı konusunda harekete geçmediyseniz, elektrik tasarrufu yapmanızın önündeki engelleri kaldırmanız demektir. Çünkü tasarruflu ampuller sayesinde önemli ölçüde enerji verimliliği elde edebilirsiniz.
 
Güneş Enerjisiyle Elektrik Faturaları Nasıl Azaltılabilir?
 
Ne kadar fazla dikkat ederseniz edin maliyetlerin baskısından kurtulmanız çok da mümkün olmayabilir. Ayrıca her an bir yerlerde elektrik tüketimi konusunda koyduğunuz kuralların bozulacağını da öngörmeniz mümkün.
 
Bu nedenle daha kökten bir çözümle enerji maliyetlerinizi kontrol altına almayı deneyebilirsiniz.
 
Güneş panelleri, kendi enerjinizi üretmenize ve kullanmanıza izin veren doğal bir sistemdir. Kurulum maliyeti dışında herhangi maliyeti olmayan panellerle yıl boyunca harcadığınız enerjinin büyük bir kısmını karşılamanız mümkün.
 
Böylece yükselen maliyetlere aldırış etmeden bütçenizi kontrol altında tutmanız kolaylaşır. Ayrıca ürettiğiniz elektriğin fazlasını şebekeye satıp, para kazanmanızın önünde de herhangi bir engel yoktur.

Detaylı Bilgi İçin
Bize Ulaşın.



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.