Antalya Alanya’ da Lityum Akülü Villa Projemizin Proje ve Kurulum Aşamaları

25-02-2022 21:49
Antalya Alanya’ da Lityum Akülü Villa Projemizin Proje ve Kurulum Aşamaları
Villa Antalya ilinin Alanya ilçesinde bulunmaktadır. Müşterimiz bizimle iletişime geçtiği zaman öncelikli olarak güncel elektrik faturasını talep edildi.
 
Ortalama 1500-2000 TL arasında (Ekim 2021) ay bazında düzenli elektrik faturası ödediğini söyleyen müşterimizden son 1 yıl içinde ödediği elektrik faturalarını talep edildi. Tarafımıza ulaşan veriler ile tüketim kw değerlerinin çok değişmediği gözlemlendi. Fakat elektrik birim fiyatının düzenli artışından ötürü fatura tutarlarının her geçen ay daha da fazla ödediğini değerlendirildi. İlgili mühendislerimiz faturayı incelediler. Gündüz, puant ve gece harcanan tüketim değerlerini hesapladılar.
 
Villanın bulunduğu bölgede yaz ve kış aylarında fazla elektrik kesintilerinin olduğunu bu sebepten ötürü mağdur olduklarını bilgisi verildi. Elektrikli cihazların bazılarının elektrik kesintilerinden zarar gördüğü öğrenildi.
 
Kullanım değerlerine göre gece enerji tüketimi daha fazla tespit edildi. Gece tüketim değerlerinin fazla olması ve elektrik kesintilerinde dolayı sistemin jeneratörden önce devreye girmesini hedefleyerek Tommatech Hightech Power 5.8kWh Lityum Akü kullanarak sistem yapılmasına karar verildi.
 
Sistem tasarımı yapmak projelendirilmenin önemli ilk kısmıdır. Doğru tasarım kullanımlarınızı maksimum seviyeye taşır ve kesintiler yaşamanızı engeller. Yenilenebilir enerji sistemleri ile bilinçli olan müşterimiz sistemle ilgili oldukça ilgiliydi. Hem elektrik zamlarından etkilenmek istemediği hem de doğaya daha fazla zarar vermek istemediği için kendi enerjisini kendisi üretmek için adım attı. Alanlarında uzman Enerji Sistemleri Mühendisi ekip arkadaşlarımız müşterimizin ne kadar elektrik tükettiğini hesap edip, gündüz ve gece kw değerlerine göre sistem tasarımı yaptılar. Fakat çatıya ne kadar bir güneş paneli sığacağını hesap etmek için müşterinizden meskeninin mimari projesini dwg formatında istediler.
 
Meskenin mimari proje dwg formatında olmadığını için şirketimizin keşif ekibini çatı ölçülerini almak için tesise yönlendirdik. Çatı ölçülerini öğrendikten sonra panel yerleşimi için çalışma yapmaya hızlı şekilde başladık. Çatı ölçülerini alırken gün ısı panelleri, baca yönü ve sayısı gibi etkenlere dikkat edildi. Öncelikle ekibimizin almış olduğu çatı ölçüleri yardımı ile autocad programına ölçüleri aktardık. Çatı ölçüsüne göre farklı panel güçleri ile en fazla kaç kw panel kullanabileceğimizin hesabını yaptık.
 
Tommatech 330 Watt Perc Monokristal Güneş Paneli, Tommatech 400 Watt Perc Monokristal Güneş Paneli ve Tommatech 455Wp 144PM Half Cut MB Güneş Paneli ile panel yerleşim çizimlerini yaptık. Her panellerin boyutları birbirinden farklıdır. En fazla enerjiyi üretmek için bazı denemeler yaptık.
 
En fazla gücü Tommatech 455Wp 144PM Half Cut MB Güneş Paneli kullanarak sağladık. Villanın çatı yapısı beton çatıdır. 13 derece özel altyapı sistemi ile bölgesel veriler ile kar ve rüzgâr yükü de hesap katılarak projemiz tasarlandı. Delik delmeden özel alt yapı sistemi tasarımı yapıldı.

Çatı tipinizin güneş enerjisi için uygun olup olmadığını merak ediyorsanız ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Yazımızı Okumak İçin Tıklayın.
Güneş Enerjisi Projesi
Artık projemize 3 boyutta çizim yapıp müşterimize teklif aşamasına gelmek için çalışmalarımızı arttırmaktayız. Autocad formatında çizimini yapmış olduğumuz projemizi 3D olarak mühendislerimiz dönüştürdü.
 
Tommatech 455Wp 144PM Half Cut MB Güneş Paneli kullanarak vaziyet planımızı bitirmiş olduk. Mühendislerimiz gölgelendirme analizi yaparak en doğru konumlandırma ile çatıya güneş panelleri yerleştirdi. Toplam 28 adet Tommatech 455Wp 144PM Half Cut MB Güneş Paneli yerleşimi ile en fazla enerjiyi alacağımızı hesap etmiş olduk.

Üç Boyut ( 3D ) Panel Yerleşim Planımız

İnverter konumlandırması en güneş paneli yerleşimi kadar önemlidir. Firmamızın keşif ekibi invertörün yerleşim çalışmalarını yaptı ve karar verdiler. Bu projemizde villanın ana panosuna yakın bir konumlandırma yapıldı. Kablo metrajımız ne kadar artarsa kaybımız bir o kadar artacaktır. Bu sebeple konumlandırmada en önemli ayıraç yakınlıktır.

 
Güneş panellerinden gelen PV1-F solar kablolarımız için hattımızı nereden çekeceğimizin tespiti yaptıktan sonra kablo metrajlarımız, invertör yerimiz ve güneş paneli sayımız netleşmiş oldu. Anlık fazla tüketim değeri hesaplarımız ile bu projemizde 2 adet  Tommatech Trio 10 kW Hybrid Solar Inverter tercih ettik.

Müşterimiz tüketimine yeni yükler ekleyeceğini söylediler. Çoğu villa projemizde 1 adet Tommatech Trio 10 kW Hybrid Solar Inverter yeterli olsa bu projemize özel 2 adet invertör kullandık.

İnvertör – Lityum Batarya

 

10 Yıl garantili Lityum Akü ürünlerimizden projemize en uygun TommaTech Hightech Power General Pack 5.8kWh Lityum Akü ve TommaTech Hightech Power Booster Pack 5.8kWh Lityum kullanmanın en doğru seçim olduğunu mühendislerimizce karar verildi.
 
Sistem tasarımları, solar malzemenin kalitesi, nakliyesi ve montajında güvendiğiniz firmalar ile çalışmanızı tavsiye ederiz. Kısacası; Villanın elektrik ihtiyacını karşılamak için yapılan üretim projesinde tasarım ve keşif sürecimiz tamamlandı.
 
Sitemde üretilen ve depolanan enerjinin sürekli kullanılacaktır.

Bu nedenle bölgedeki Elektrik Dağıtım Şirketi ile mahsup edilmesi için başvuru yapılmasına ihtiyaçları duyulmamıştır.
 
İleride talebin değişmesine istinaden başvuru istenilen zaman da yapılabilir. Sistemin en kısa sürede kendini amorti etmesi için en uygun maliyetler ile müşterimize teklifimizi sunduk. En son detayları netleştirip müşterimizin aklında kalan soru işaretlerini de giderip projemiz için sipariş aşamasına geçiş yaptık. Müşterimizin bize talep başlangıcı ile sistemi devreye alma süremiz arasında geçen süre 12 iş günüdür.
 
Stoklu ürünlerimiz ile güçlü mühendislik ve montaj ekibimiz ile en kısa sürede en verimli şekilde projemizi tasarlayıp devreye aldık. Montaj sürecinde gerekli olan iş sağlığı güvenliği ekipmanlarımızı kullanmayı tabi ki unutmadık.
 

Proje Bitimi Çatı Üstten Görünüş

Sistem de üretim ve tüketim değerlerini, akü kapasiteleri gibi birçok veriyi TommaTech Next Generation Mobile Wi-Fiuzaktan veri izleme sistemi ile ulaşabiliyoruz.

Çalışma modu değişikliği, invertörlerin ne kadar enerji tükettiğini veya güneş panellerimizin üretim değerini görebiliyoruz. Bu veriler ile anlık, günlük, aylık ve yıllık olarak sistemin ne kadar fayda sağladığını yorumlayabiliyoruz.

 

 

Uzaktan İzleme Verileri

Sizler de güneş enerjisi sistemine yatırım yapıp hem doğa dostu çözümler ile yenilenebilir enerjiye yatırım yapıp hem de elektrik faturanızdan kurtulabilirsiniz. Bizler tüm gücümüz ile her zaman sizlerin destekçisi olacağız. Yatırımcımıza bizi tercih ettiği için teşekkür ederiz.

Sizlerde yatırımlarınızda bizi tercih etmek isterseniz bizler 0539 678 93 32 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.