460w Güneş Paneli Neleri Çalıştırır?

460w Güneş Paneli Neleri Çalıştırır?

Farklı güçlere sahip solar paneller var. Ev tipi paneller ortalama 300 W kadar enerji üretir. Boyut büyüdükçe güç de yükselir. 1000 wattlık bir güç için 1 kW’lik panel sistemi kurulması gerekir. Bu tip bir sistemle şebekeye bağlı olmayan bir bağ evindeki temel elektrikli araçların çalıştırılması sağlanabilir. Peki hangi güç neleri çalıştırır?

 

460w güneş paneli neleri çalıştırır?

Ortalama bir güç anlamına gelen 460w ile temel cihazların hepsine enerji sağlanması mümkün olmaz. Özellikle evde sürekli klima kullanımı söz konusu olacaksa ve solar sisteme tüm elektrikli cihazlar bağlanırsa enerji yeterli gelmez. Bu nedenle 460w ile aydınlatma sistemleri başta olmak üzere bir yayla evindeki aydınlatma sisteminin çalıştırılması sağlanabilir. Ayrıca bahçe veya karavandaki aydınlatma veya ufak elektrikli aletlerin çalıştırılması için de 460w yeterli düzeyde elektrik üretir.
 
455w güneş paneli neleri çalıştırılabilir?
 
Hemen hemen 460’lık sistemle aynı özelliklere sahip bir panel sistemidir. Bir evdeki tüm temel birleşenlerin tek bir 455w panel sistemiyle çalıştırılması mümkün olmaz. Ancak bu tip panellerle karavan veya yat gibi mobil yapılardaki gereçlerin elektrik ihtiyaçlarını karşılamak oldukça kolaydır.
 
1000w güneş paneli neleri çalıştırır?
 
Bağ veya yayla evinin şebekeden uzak olduğunu hayal edin. Bu durumda, akşam saatlerinde ihtiyaç duyulacak aydınlatma sistemleri ile birlikte buzdolabı, televizyon, bilgisayar ve diğer elektrikli aletlerin enerjiye ihtiyacı olacak. Bu noktada evdeki tüm enerji ihtiyacının karşılanması için 1 kW güce sahip santral sistemin kurulması lazımdır. Böylece evdeki temel birleşenlerin şebeke olmasa da çalışması mümkün olur.
 
Daha güçlü bir sistem için ne gerekir?
 
Ciddi şekilde ev tipi solar panel sistemi kurmak için en az 5kW güç üreten bir GES yatırımı yapmanız tavsiye edilir. Bu güçte bir santral sistemin 5 saat güneş görmesi halinde bile aylık ortalama 350 ila 850 kilovat saat elektrik üretebilir. Türkiye’deki bir hanenin aylık enerji tüketimin ortalama 250 kilovat saat olduğu hesap edilirse 5 kW güç ile enerjide çok büyük bir tasarruf imkanı sağlanır. Bu güç sistemi ile birlikte evdeki çamaşır makinesi, buzdolabı, akıllı TV, ısıtıcılar, bilgisayar ve diğer elektrikli araçlar rahat bir şekilde çalıştırılması mümkün olur.
 
Tommatech 455 - 460 Watt 144PM Half Cut MB Güneş Paneli 
 
455 watt güneş paneli fiyatları
 
Panel fiyatı, özelliklerine göre önemli ölçüde değişkenlik gösterir. Ancak 455 w panelin ortalama fiyatı 5-7 bin arasında değişkenlik gösterir. Yüksek performansa sahip monokristal yapı ile düşük ışıkta bile verimlilik elde edilir. Bu nedenle bu tip paneller daha fazla ön planda.
 
Ayrıca bu paneller, çabuk soğuyan yapıya sahiptir. Mikro çatlak riskleri azdır ve düşük iç direnç sayesinde güneş ışınlarını çok daha hızlı emer. Ayrıca yeni nesil panellerde konstrüksiyon kullanımı daha da azaltıldığından dolayı montaj maliyetleri de önemli ölçüde düşürülmüştür. Tüm bunlar 455w panel fiyatını önemli ölçüde cazip kılan özellikler.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.